"Milánói"

2014-05-30

sponsored links

Ez az étel csak nálunk Milánói, mert se nem bolognai, se nem milánói. Ez ugyanis darált húst és gombát tartalmaz némi olaszos fûszerezéssel. De mindegy is, itthon ezt kell készítenem elég sokat, hiszen a fiam kedvenc étele. Ezért végre lefotóztam és leírom a receptet is, hátha még másnak is megtetszik.

Hozzávalók: (kb. 4 személyre)
  • 1/2 kg darált sertéshús (lehet fele marha is),
  • 30 dkg gomba,
  • egy 140 g-os paradicsompüré konzerv,
  • 1 fej hagyma,
  • füszerek: só, bors, piros paprika, oregánó, kakukkfû, bazsalikom (ízlés szerint),
  • olaj, ketchup, reszelt sajt, spagetti



Elkészítés:

  1. A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom, sózom, majd ráteszem a darált húst és azt is megpirítom rajta. 
  2. Megszórom pirospaprikával, ráteszem a paradicsompürét, kevés vizet, a fûszereket és félkészre fõzöm. Közben a gombát megmosom és apró szeletekre vágom, majd ezt is a húshoz adom. Ha szükséges teszek még hozzá vizet, de mindig csak keveset, hogy jó sûrû szaftos maradjon. Az egészet nagyjából 45-50 percig fõzöm.
  3. Kifõzöm a spagettit (kizárólag ezzel készül) és reszelt sajttal valamint ketchuppal tálalom.

Folytats a blogon ... vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s